logo
 • Zakažite pregled
  +381 11 4087 550
  +381 63 4488 56
 • Radno vreme
  Ponedeljak - Petak 10-20h

Pravilno disanje na nos je određeno anatomskim i funkcionalnim karakteristikama nosa. Bilo koja promena u anatomiji  i fiziologiji nosa odraziće se na sve funkcije nosa.

Disanje na nos je važno za zdravlje sinusa, ušiju i donjih disajnih puteva.

Kompjuterizovana rinomanometrija je merenje protoka vazduha i pritisaka kroz nosnu šupljinu, na osnovu kog se može izračunati otpor protoka vazduha. Ispitivanje se sprovodi nakon kompletnog ORL pregleda, kao dopunska dijagnostika kod dece i odraslih kod koje postoji zapušenost nosa. Takođe se sprovodi na kraju lečenja pojedinih bolesti nosa i nosne sluznice, kao i nakon operativnih zahvata (na primer operacija krive nosne pregrade).
Prohodnost vazduha kroz nosne šupljine može biti jednostrano ili obostrano smanjen kod prehlade, alergijskog rinitisa, vazomotornog rinitisa, krive nosne pregrade, uvećanog trećeg krajnika, slabih nosnih hrskavica, prisustva tumora ili stranih tela u nosnim šupljinama.

Kompjuterizovana rinomanometrija je bezbolna, sprovodi se za svaku nosnu šupljinu posebno, komforna je i sprovodi se i kod dece i kod odraslih.

Metoda je razvijena od strane Profesora Ron Ecclesa sa Univerziteta Cardiff i predstavlja standard u dijagnostici i proceni terapijskog efekta kod različitih oboljenja nosa.  U našoj ordinaciji možete brzo i komforno uraditi kompjuterizovanu rinomanometriju koja će objektivizovati stanje funkcije Vašeg nosa ili nosa Vašeg deteta.

 • Misija

  Centar je osnovan sa ciljem da se pacijentu posveti pažnja i znanje i reše problemi iz otorinolaringologije, audologije i otoneurologije.
  Više
 • Stručni kadar

  Tim stručnjaka u ORL i Tinitus Centru su vrhunski obučeni profesionalci, obrazovani kod nas i u svetu i sa najvišim etičkim kodeksom ponašanja.
  Više
 • Oprema

  Opremljeni smo najsavremenijim instrumentima i aparatima koji nam omogućavaju da vam ponudimo usluge vrhunskog kvaliteta i nivoa.
  Više